2019 Deelnemers 1-15

De Parels van Loosduinen wordt gehouden op 21 september 2019.

Het theehuis: Glenn Millerhof 5
en “Verzilveren”

Verzilveren is een sociale onderneming gericht op 55-plussers. Er wordt uitgegaan van de kracht van mensen, het (weer) waardevol laten voelen en de sociale cohesie te bevorderen alsmede de eenzaamheid tegen te gaan Er zullen diverse vrijwilligers in “Het Loosduinse Hof” laten zien wat zij zoal doen voor de mensen. Lees meer.


Marita Posthumus: Acryl dotten
Mijn creativiteitsgen ontwaakte in 2017 spontaan en geheel onverwachts toen ik op Facebook een kort filmpje over dotten (=stippen) met acrylverf voorbij zag komen.
Nadat ik me had laten raken door deze simpele, repeterende techniek begon ik met een voor mij onbekende zelfverzekerdheid mandala’s te creëren.
Ik werk op canvas en verwerk graag edelstenen en natuurproducten  in de creaties.

Lees meer


Marc Faber: Gitaar
Ik ben Marc en speel sinds mijn twaalfde gitaar, alhoewel het de laatste jaren wat serieuzer is geworden. Vanaf die leeftijd luisterde ik veel naar metal en andere alternatieve muziek vaak wel met een klassiek randje eraan. Heden is het een mix van allerlei stylen geworden en zal ik tijdens het spelen op de Parel van Loosduinen akoestische en elektrische gitaar-stukken aan het luisterend oor bieden. Voor een voorproefje kunt u naar
soundcloud.com/marc-faber waar oude en nieuwe muziek van mij opstaat maar ook covers waarvan niet alles onbekend klinkt. ik hoop jullie te zien op 21 september.m.v.g. Marc


Ben de Roo
Als 11 jarig ziek jongetje ben ik in contact gekomen met een leraar (Gerard Pronk) die mij door middel van Yoga, Tai Chi, Qigong en vechtsporten heeft geleerd om aan mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te werken. Inmiddels ben ik 50 jaar en heb in de loop der jaren veel geleerd (o.a. acupunctuur en tui na). Het is heerlijk om te zien hoe mensen opknappen van de Tai Chi en Qigong oefeningen die ik geleerd heb van meester Kong Mien Ho, waar ik al ruim 20 jaar prive lessen bij volg. Tai Chi en Qigong is leuk voor jong en oud. Als je nieuwsgierig bent en wilt weten wat het precies is en met je doet kom dan gezellig mee doen met de workshop.     Lees meer.    


Stadstuin De Groene Geest.
Midden in Nieuw Waldeck ligt naast wijkcentrum De Geest een grote lap grond waar een groep vrijwilligers het hele jaar door druk bezig is om in het voorjaar groente en bloemen te kunnen zaaien waarna biologische groente wordt verbouwd en de gezaaide bloemen er later een kleurrijk geheel van maken. Midden op de tuin staan twee bijenkasten die door onze imker worden verzorgd. We zijn een biologische moestuin waar groente en bloemen worden gezaaid. Een deel van de groente wordt gebruikt door de mensen van “Jong kookt voor Oud” in het wijkcentrum de Geest die iedere woensdag koken voor de ouderen. Lees meer.


Crea club De Geest

Al meer dan 30 jaar is een wisselende groep dames actief in de Geest met allerlei creatieve hobby’s. Momenteel wordt er gehaakt en gebreid. Maar in het verleden werd onder andere met vilt gewerkt, met kralen, brooddeeg, macramé en wat er ook maar in de mode was. Er zijn veel mooie creaties ontstaan en op de Pareldag zitten een aantal dames in de Geest klaar om hun werk te laten zien en uiteraard zijn ze ook deze dag lekker bezig met hun hobby’s. Iedere dinsdagmiddag rond 13.00 uur loopt iedereen binnen en wordt er druk gewerkt aan de eigen creaties, patronen worden gedeeld, we helpen elkaar, praten met elkaar en een kopje thee hoort er ook bij.     Lees meer


Ed Campignon: Olieverfschilderijen 
Bijna ieder mens tekent als kind. Zelf ben ik vanaf die tijd nooit gestopt met tekenen. Na verschillende technieken en materialen te hebben geprobeerd besloot ik ergens in de jaren 70 voornamelijk met olieverf verder te gaan. Rond 1985 volgde ik schilderles aan de Vrije Academie Psychopolis in Den Haag. Daar kreeg ik les van Leo van der Kruk, kunstschilder en restaurateur. Hij heeft een grote kennis van het schilderen en de te gebruiken materialen en wordt door veel mensen bewonderd. Het schilderen voelt aan als noodzaak. Altijd is er die drang om met verf iets te creëren. De geur van de olieverf en de siccatieven brengen mij telkenmale in een tevreden stemming. Mijn schilderijen zijn veelal realistisch geschilderd, deels omdat ik een stukje ambachtelijkheid noodzakelijk acht.   Lees meer.


Sophie La Brijn: Tai Chi 
Sinds januari 2007 beoefen ik Tai Chi, een Chinese bewegingskunst verwant aan de martial arts. Toen men ontdekte  dat het een goede training voor lichaam en geest bleek te zijn, ging de bedenker van de vorm die ik beoefen, Master Moy Lin-Shin, steeds meer de nadruk op gezondheid leggen. Zo is deze vorm ontstaan.
Na een paar jaar begon ik zelf met lesgeven omdat het m’n hart had gestolen. In januari 2012 startte ik in Wijkcentrum De Geest. Naast het blijven ontwikkelen en trainen van Tai Chi heb ik in de loop der jaren verschillende aanverwante bewegingsvormen, zoals bijv. Qi Gong, beoefend.
Op 22 september kunt u in De Geest demonstraties van Tai Chi zien en een proeflesje volgen om het zelf te ervaren. Ik hoop ons enthousiasme op u over te brengen. Lees meer. 


Henny Mevissen: Olieverf
Henny woont en werkt in Den Haag. Ze volgde haar opleiding aan de Kunstacademie Leiden/Haarlem. Haar kunstwerken zijn een bijzondere combinatie van fotografie, digitale  beeldbewerking en schilderen met vooral olieverf.

Lees meer.


Greet Visser: Schilderen
Mijn eerste ervaring  met schilderen is het aquarelleren geweest. In de tijd dat ik nog fulltime werkte, ben ik in mijn spaarzame vrije uurtjes intensief met deze techniek aan de slag gegaan. Bij diverse mensen ben ik in de leer geweest. Mensen met verschillende stijlen, omdat ik op zoek was naar wat het meeste bij mij paste. Alle onderwerpen hebben mijn interesse.  Door mijn reizen word  ik wel extra geïnspireerd, wat je ook vaak weer terug ziet in mijn schilderwerk. Lees meer.


Margriet Does: Scheurcollage
Ontdek je eigen creativiteit, het is verrassend er je krijgt er een kick van als je denkt “heb ik dat gemaakt”. Je kan gekleurd papier gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan stevig papier van een (oud) modeblad of iets dergelijks. Lekker goedkoop. Je begint gewoon blind met scheuren en daarna b.v. op kleur of juist alles door elkaar op een stevige ondergrond plakken. Elk werk heeft iets van mezelf, namaken doe ik niet. Lekker scheuren, probeer het eens!


Marjo Bronsgeest: Vilt poppetjes 

Marjo vindt het niet alleen leuk maar ook fijn om met vilt als materiaal te werken. De mogelijkheden van onderwerpen zijn zeer breed en ook het gebruik van kleuren.

Lees meer.


Maria de Ridder: Iconen schilderen
ik schilder al vanaf het moment dat ik mijn eerste schetsboekje kreeg. Ik volgde de opleiding Esthetische vorming, Creatieve Handvaardigheid, enige losse cursussen portretschilderen en iconen schrijven.
Door mijn werk als maatschappelijk werker kwam ik in aanraking met  vele emoties van de mens. Ik probeer deze emoties in mijn werk te leggen. Humor vind ik daarbij belangrijk en stop dan ook soms grapjes in mijn werk. Ik schilder met eitempera. Tempera is het Latijnse woord voor mengen. Je mengt ei,water en lijnolie en voegt dat bij mineralen. Het schilderen van iconen is uitgemond in experimentele schilderingen, van bloemen tot absurde afbeeldingen. Zo blijf ik aan het zoeken welke methode op dat moment bij mij past.


Immie Schilt: Foto borduurkunst
Al vele jaren heeft borduren mijn belangstelling. Aanvankelijk maakte ik werkjes, die in patroonboeken te vinden zijn.
Later borduurwerken, die in een pakket aangeboden werden, zoals merklappen.
Na verloop van tijd wilde ik wel wat andere, meer persoonlijke, afbeeldingen borduren. Met behulp van een computerprogramma maak ik nu zelf patronen van bijvoorbeeld een schilderij van Goya, Patrick Hughes en Kees van Dongen. Ook gebruik ik nogal eens een foto, die ik tijdens één van mijn reizen gemaakt heb. Bij uw bezoek vertel ik u graag meer over mijn werken. 


Annemieke van Gent: Polymer clay
Ik maak met passie sieraden van polymeer klei. Het is voor mij een uitdaging om mijn gedachten concreet te maken in de echte wereld. Ik teken graag en volg lessen edelsmeden. Structuur, vorm en kleur zijn belangrijke aspecten in het ontwerp van mijn originele sieraden. Je kunt verschillende workshops polymer clay bij mij volgen. Deze geef ik bij mij thuis of bij Limited Edition in Den Haag. Voor de workshops bij mij thuis kun je contact opnemen via het tabblad contactgegevens op de site www.clay-o-patra.nl
In overleg bekijken we wat je wensen zijn en met hoeveel personen je de workshop wilt volgen. Je kunt een ketting, armband, oorbellen of broche maken.