2019 deelnemers 31 – 45

Duinkijker:
We zijn initiatiefnemers van Stichting Buren in Kijkduin en organiseren activiteiten voor buurtbewoners.

We hebben de fototentoonstelling van de geschiedenis van Kijkduin hangen, er is een gratis buurtbibliotheek en er zijn allerlei activiteiten waaraan mensen kunnen deelnemen. Voor ons programma kijk op www.duinkijker.nl en www.mijnloosduinen.nl   Lees meer.


Jacqueline Krans:
Zover mijn herinnering teruggaat, ben ik altijd creatief bezig geweest. Na de PABO ben ik begonnen aan de avondopleiding van de KABK, maar dit bleek moeilijk te combineren met mijn werk voor de klas. Wel ben ik altijd, aan het tekenen, ontwerpen en knutselen gebleven. Ook schreef ik een boek. In het dagelijks leven werk ik creatief in de GGZ met jongeren. Voor mijn werk ontwerp ik o.a. tassen en knuffels. Werken met textiel is nog steeds mijn lust en mijn leven. Tijdens de expositie laat ik door mij ontworpen tassen, etuis en grappige voorwerpen zien. De vorm, kleurigheid, stofkeuze en een speels element zijn herkenbaar voor mijn producten.  Lees meer


Dutch Eagles country line dancers:
Elke vrijdagavond van 19.00 – 22.00 uur komen we samen om te dansen in wijkcentrum Bokkefort.
Bezoekers zijn welkom om gezellig mee te doen. In een ongedwongen en spontane sfeer kunnen bezoekers aanschuiven in de rij en mee dansen. De linedance figuren die worden gedaan zijn eenvoudig en ook te volgen door mensen zonder ervaring.
Op 21 september met de Parels van Loosduinen wordt er groots uitgepakt met twee LIFE zangers.
Lees meer


Ada Sinke: Beeldend Kunstenaar
Ada Sinke is als beeldend kunstenaar een typische “laatbloeier”. Rond haar 45-ste volgde ze naast drukke banen als sociologe De Kleine Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarna koos ze voor de Opleiding tot Tekentherapeut en uiteenlopende schilderscursussen. Ze gaf ook zelf les, waarin de deelnemers met veel plezier hun eigen creativiteit ontdekten.
Nu ze allerhande verantwoordelijkheden niet meer heeft, kan haar passie voor het schilderen de ruimte krijgen die het verdient.
Speciaal tijdens de Parels van loosduinen kunt u genieten van mijn fijne Sumi-e werk waarmee ik een eeuwenoude traditie uit Japan en China voortzet  Lees meer


Fotoclub Retouche
Wij zijn een fotoclub waar iedereen die van fotograferen houdt welkom is. Of je nu met een nieuw luxe spiegelreflexcamera fotografeert of met een eenvoudige compact camera, als je maar plezier hebt in je hobby dan ben je welkom. De belangstelling van de leden is zeer gevarieerd: zwart/wit of kleur, architectuur, natuur of portret alles passeert de revue. Wij zijn trots om onze foto’s met u te delen en nodigen u graag uit om tijdens deze Parels van Loosduinen een bezoek te brengen aan onze expositie.  Lees meer


Berry van Hagen:
Ik hou van de natuur en veel van mijn gedichten hebben de vele facetten van de natuur als onderwerp. Ik ben begonnen met het schrijven van gedichten toen ik mijn vrouw in 1985 leerde kennen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik kennelijk wat het schrijven van gedichten betreft een speciaal talent heb. Dat heeft ook te maken met mijn liefde voor de Engelse taal. Die is in de tijd dat ik met mijn vrouw, Valerie Ann Power, getrouwd ben alleen maar toegenomen.
In principe is Engels mijn eerste taal geworden. Ik denk, spreek en schrijf in de Engelse taal. Ik schrijf ook korte verhalen in het Engels. Alles wat ik geschreven heb kan men vinden op Allpoetry waar ik alles wat ik schrijf plaats.
Ik zie de gedichten die ik heb geschreven als mijn kinderen, een deel van mezelf. Ik kan dingen over allerlei onderwerpen zeggen maar in mijn gedichten verwoordt ik het beter. Ik weet zeker dat voor degenen die de Engelse taal goed beheersen deze gedichten de moeite waard zijn. Daarom wil ik deelnemen aan de Parels van Loosduinen om een breder publiek te bereiken.


Tiny Andriessen: Pianiste
Ik ben 91 jaar en speel Andre Rieu programma. Hiermee treed ik regelmatig op in diverse bejaarden tehuizen. Ik vind het wel leuk om zaterdag 21 september een muzikale bijdrage te leveren aan “Parels van Loosduinen” afwissend samen met Jayantha Kapuwatte: musicus
Jayantha, geboren Sri-Lankees is als musicus klassiek geschoold. Hij heeft zich daarna auto-didactisch verder ontwikkeld in pop met een creatieve, improviserende inslag. Ook zet hij zich in voor de Stichting Kindertehuizen Sri-Lanka die door hem en zijn vrouw Jeevi is opgericht. De opbrengsten van zijn optredens komen grotendeels hieraan ten goede. Lees meer. 


Jan van Veldhoven: clownerie
Sinds vele jaren volg ik clowns in circussen en heb inmiddels ook naar de oorsprong van de clownerie gezocht. Ik bezit schilderijen, aquarellen en veel grafiek. Het oudst zijn de prenten uit de “Lof der Zotheid” en van Abraham Sint Clara uit de 18e eeuw. ook is er oud speelgoed.
De tentoonstelling is op zolder, te bereiken met een smalle draaitrap en af te raden voor slecht lopende personen. Kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding zijn welkom. Vanwege de beperkte ruimte is de rondleiding alleen in kleine groepjes mogelijk.  Lees meer